Tomatrelish med ost og skinke

Tomatrelish

Lækkert tilbehør til burgerenEn af mine favoritter i afdelingen for tilbehør er tomatrelish. Særlig lækkert er det, når man kan hive tomaterne af sine egne planter i haven eller drivhuset.

Tomatrelish et fantastisk godt alternativ til ketchup, så smid endelig en gavmild klat på din grilltallerken eller i din burger, og hør englene synge. Det lyder uhyggeligt meget bedre, end når jeg synger. Denne relish er helt utrolig anvendelig, for den kan faktisk anvendes til alt, der kalder på en sur-sød smag.

Opskriften giver tomatrelish til et pænt glas, men du kan med fordel doble portionen op.

Jeg spiser det med stor fornøjelse til så forskellige retter som farserede porrer, lammepaté eller oksehaleragout. Og så siger det vel sig selv, at den klæder enhver burger.

Tomatrelish

Prep time

30

minutter
Cooking time

40

minutter

Tomatrelish er lækkert som tilbehør til ost og skinke eller kødretter der kunne bruge et tomatpift.

Det skal du bruge:

  • 1 rødløg

  • ½ chili eller lidt chilipasta

  • 1 rød peberfrugt

  • 400 g friske cherrytomater

  • 1 tsk tomatpuré

  • 1 spsk frisk ingefær i skiver

  • ½ dl æbleeddike

  • 100 g rør- eller muskvadosukker

Sådan gør du:

  • Rødløg og chili hakkes fint. Fjern lige chiliens kerner først, ellers kommer din tomatrelish til at smage som noget Chili Klaus har lavet i en brandert.
  • Hak peberfrugt og cherrytomater i lidt grove stykker, sådan cirka 1 x 1 cm.
  • Kom grøntsagerne samt de øvrige ingredienser i en lille gryde, og lad det koge hurtigt op, så sukkerne smelter.
  • Lad din tomatrelish simre på komfuret i en times tid, til væden er kogt ind, og du har en masse med konsistens som syltetøj.

2 Comments

  1. Pingback: Ketchup • Lav din egen tomatketchup • Madklaveret

  2. Pingback: Farserede porrer med stuvede ærter og gulerødder og kartofler.

Kommenter gerne på opskrifterne!