Stuvet støvbold med bacon

Nogen gange kan man være heldig at finde en Kæmpe Støvbold. Den kan sagtens blive på størrelse med en fodbold, og den er betydeligt mere velsmagende. Det dejlige ved at finde en Kæmpe Støvbold er, at man i ét hug får en masse lækker svamp med hjem – og oven i købet svamp der nærmest ikke kræver nogen rensning.

Det er vigtigt, at støvbolden er helt frisk, og det ser man let ved at skære den igennem. Er den hvid i kødet, kan du roligt sætte en pande på komfuret.

Det skal du bruge:

  • 200 g god bacon
  • 2 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 500 g støvbold
  • 2 porrer
  • 1-2 spsk hakkede krydderurter af dem du bedst kan lide
  • 2 spsk smør til stegning
  • 1 dl fløde
  • 1 dl hvidvin
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du:

  1. Baconen skæres i tern, og steges på en pande, til de tager farve og begynder at smide en del af fedtet. Lad være med at stege dem sprøde. Mens baconen steger, hakkes løg og hvidløg fint, og tilsættes baconen. Det steger med ved lav varme, til løgene bliver klare.
  2. I mellemtiden skæres støvbolden i tern på ca 10×10 mm. Porrerne skæres i “mønter”, og krydderurterne hakkes fint – gæt lidt grønt til at pynte af med. Når løg og bacon er klar tages det af panden og stilles til side. Kom smør på panden, og steg støvbold og porrer til de begynder at få farve. Kom hvidvinen på, og lad den koge op, så alkoholen fordamper. kom bacon og løg tilbage på panden, tilsæt fløden og urterne, og lad det hele koge ind til det begynder at tykne.
  3. Stuvningen er lækkert på et ristet stykke brød med tandsmør, i tarteletter eller som tilbehør til alt du ellers ville bruge champignon a al creme til.

 

Kommenter gerne på opskrifterne!