Så er der serveret. Stenvidderrogn med avokadotatar

Stenbiderrogn med avocadotatar

Stenbiderrogn med avokadotatar
Stenbiderrogn med avocadotatar er en fryd for både ganen og øjet.

Jeg elsker stenbiderrogn, og skammer mig ingenlunde over at fråse i det. Når ”Nordens kaviar” rammer fiskehandlernes kølediske i den sidste vintermåned er det med at holde sig til. Så svælger jeg i blinis med stenbiderrogn, jordskokkesuppe med stenbiderrogn, pasta med stenbiderrogn eller, som her, stenbiderrogn med avocadotatar.

Stenbiderrognens flotte røde farve, smagen af hav og den sjove konsistens af små kugler der ”popper” i munden er delikate, gør mig altid i godt humør.

Sæsonen varierer lidt fra år til år, men typisk vil du kunne købe den friske rogn fra februar til april.  Fisken kaldes stenbidder, fordi den holder sig fast til havbundens sten, med en sugekop der sidder på dens bug. Rognen kommer fra stenbiderhunnen, der også har det lidet flatterende navn ”Kvabso”. Hvorfor den også går under navnet kvabso har jeg ikke kunne finde ud af, men det er rimeligt at antage, at det er noget der involverer en julefrokost og store mængder Barcadi Breezer.
Egentlig lever stenbideren i havet omkring Canada og Grønland, men heldigvis for os, så yngler den på lavt vand, og det er jo noget vi har masser af.

Stenbidderrogn med avokadotatar er en af de opskrifter der falder i kategorien ”ekstremt nemt”. Og da den ydermere også findes i kategorien ”ekstremt hurtigt”, så burde den appellere til de fleste.

Stenbiderrogn med avocadotatar

Serveringer

2

personer
Forberedelse

10

minutter
Tilberedningminutes

Opskriften giver to store portioner eller fire forretstørrelser.

Det skal du bruge:

  • 2 stk avocado

  • Saften fra ½ lime

  • 1 lille skalotteløg

  • 4 spsk granatæblekerner

  • Salt og friskkværnet peber

  • 100 g creme fraiche 38%

  • 100 g stenbiderrogn

Sådan gør du:

  • Flæk avokadoen, og tag kødet ud. Skær det tern. Kom avokadoen i en skål, og bland det med limesaften.
  • Hak løget fint, og kom det i skålen til avokadoen sammen med granatæblekernerne. Smag til med salt og friskkværnet peber.
  • Anret avokadotataren på tallerkener i en anretterring. Hvis du ikke har sådan en fyr, så kan du bruge en ramekin eller en lille kop, og vende tataren ud på tallerkenen efterfølgende. Sørg for at trykke avokadoen lidt sammen, så den kan holde formen.
  • Kom creme fraiche ved og pynt af med stenbiderrogn.
    Spis den som den er, eller server den med ristet toast- eller rugbrød til.

Kommenter gerne på opskrifterne!