Stegte peberfrugter

Stegte peberfrugter med pinjekerner og brunet smør

stegte peberfrugter
Stegte peberfrugter med pinjekerner og brunet smør er et farverigt hit på tallerkenen.

Du kommer til at ønske dig hen hvor peberet gror, når du har sat tænderne i dette lækre, farvestrålende tilbehør. Jeg forudser at stegte peberfrugter med pinjekerner og brunet smør bliver årets tilbehør på min terrasse.

Når grillsæsonen er igang, savner man tit et tilbehør der bidrager med en slags alternativ til en sovs. Det synes jeg denne farvestrålende peberfrugtmix gør ganske godt.

Vælg helst nogle peberfrugter med forskellige farver – peberfrugter (der også kaldes Spansk peber) findes i røde, gule, orange, hvide, violette, blå eller brune nuancer, og de starter alle som lettere umodne med at være grønne. Dem kan jeg nu også godt lide, selv om de er mere bitre i smagen end de modne frugter.

Nå, men sprøde, velkrydrede stegte peberfrugter, pinjekerner som små lækre overraskelser og en brunet smørsovs med en dejlig undertone af nøddesmag og så lige et pift af citron… Det smager sgu godt.

Opskriften er en variant af bønner med mandler, og den smager mindst lige så godt!

Hvis I er 2 sultne personer, så passer mængden glimrende.

Stegte peberfrugter med pinjekerner og brunet smør

Servings

2

servings
Prep time

5

minutter
Cooking time

15

minutter

Det skal du bruge:

  • 1 rød, 1 gul og 1 grøn peberfrugt

  • 25 g smør til stegning

  • 50-75 g smør til brunet smør

  • 50 g pinjekerner

  • Lidt revet skal og saft fra en øko-citron

  • Havsalt eller flagesalt

Sådan gør du:

  • Start med at klare smørret. Det gør du ved at smelte det ved middel varme, og hælde vallen fra, når smørret er smeltet. Så skal det have varme, så det bruner. Det skal smage og lugte lidt nøddeagtigt – giv det lige et lille skud citrussaft, så det får et friskt modspil til den fede smørsmag. Smørret må endelig ikke brænde på, for så er det forfra. Hæld smørret i en lille skål, men lad en smule blive tilbage på panden, du skal bruge det til at riste pinjekernerne i.
  • Skyl peberfrugterne og skær dem i strimler på den lange led. Inde i peberfrugten sidder nogle hvide lameller, dem skærer du lige fra. De smager en anelse bittert, og bidrager iøvrigt ikke med noget smagsmæssigt. Kom en klat smør på panden, og lynstegt peberfrugterne. De skal ikke have mere end 3-4 minutter ved god varme, for det er vigtigt, at de stadig har et friskt og knasende bid.
  • I mellemtiden kan du passende brune pinjekernerne på en anden pande. Her skal du være over dem, for de brænder på hurtigere end en gammel CFer kan slukke dem.
  • Arranger de stegte peberfrugtstrimler kunstfærdigt på et fad, og kom de brunede pinjekerner ovenpå. Hæld den brunede smør på, og giv den et gavmildt skud flagesalt. Server gerne med en citronbåd ved siden af*

Notater

  • * Hvis du læser med her, Gustav, er det nok på sin plads at præcisere, at en citronbåd er en lille skive citron, skåret på citronens lange led, og ikke et større oceangående kontainerfartøj, der fragter citrusfrugter fra Middelhavslandene til Danmark.
  • Måske kunne det smage godt med nogle blancerede løg. Det vil jeg teste næse gang.

Kommenter gerne på opskrifterne!