Spaghetti med joumfruhummerhaler og stenbidderrogn

spaghetti med joumfruhummerhaler og stenbidderrogn
Sort spaghetti med joumfruhummerhaler og stenbidderrogn er et smukt syn på en tallerken.

Spaghetti med joumfruhummerhaler og stenbidderrogn kan altså noget helt specielt. Pasta med rejer er jo en klassisk kombination, og at tyre nogle jomfruhummerhaler og lidt stenbidderrogn på tallerkenen er vel heller ikke ligefrem nyskabende. 

Men det er der jo heller ikke nogen grund til at være, når bare resultater smager… Fantastisk. Og det gør denne pastaret, synes jeg. Samtidig er den hurtig at lave, omtrent 15 minutter, hvis man grupper neglene. Det eneste problem er, at man meget nemt kommer ud i et misbrugslignende forhold til retten.

Den sorte spaghetti er farvet med blæksprutteblæk, der er uden smag, men ser super tjekket ud. Jeg dryssede lidt parmesanchips på, men synes egentlig ikke rigtigt det bidrog med noget.

Hvis stenbidderrognen ikke er i sæson, så kan du bruge lakserogn i stedet.

Opskriften er forret til to personer, hvis det er en hovedret dobler du bare op.

Spaghetti med joumfruhummerhaler og stenbidderrogn

Servings

2

servings
Prep time

20

minutter
Cooking time

30

minutter

Hvis du vil imponere nogen med en smuk og lækker tallerkenretning, så er Sort spaghetti med joumfruhummerhaler og stenbidderrogn et godt bud.

Det skal du bruge:

  • 100 g sort spaghetti

  • 6 tigerrejer

  • 8-10 jomfruhummerhaler

  • 2-3 tsk lakse- eller stenbiderrogn

  • 75 g smør

  • Saft og revet skal fra ½ citron

  • 10-12 små salvieblade

  • 6-8 cherrytomater

  • 3-4 spsk hakket basilikum og persille

  • 1 fed finthakket hvidløg

  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du:

  • Start med at brune smørret i en lille kasserolle. Det er en god idé lige at hælde vallen fra, når smørret er smeltet. Hvis du bruger rejer eller jomfruhummerhaler med skaller på, skal du fjerne dem, og lade dem brune af sammen med smørret – det vil du ikke fortryde. Smørret må IKKE branke, for så er det forfra.
  • Mens smørret står og hygger sig, sætter du en gryde med 2 liter letsaltet vand på blusset, så det er klar til spaghettien.
  • Riv citronskal, hak hvidløg, basilikum og persille og halver cherrytomaterne. Hvis vandet stadig ikke er i kog, vil jeg anbefale at du skænker dig et glas køligt hvidvin, og afventer at vandet rammer 100°C.
  • Spaghettierne skal have 8-10 minutter, som du sikkert allerede har læst på etiketten, og det er lige tid nok til at du kan klargøre resten.
  • Hvis du havde reje- eller jomfruhummerskaller i smørret skal de lige fiskes op, inden du hælder citronsaften og salviebladene i gryden. Lad den simre ved lav varme.
  • Sæt en lille stegepande på et blus, og hæld et par skefulde af den brunede smør på. Steg rejer, jomfruhummerhaler og tomater ved god varme omtrent et minut på hver side. Giv dem et skud salt & peber.
  • Når spaghettien er al dente hælder du vandet hurtigt fra i et dørslag, og kommer i samme ombæring hvidløg, basilikum og persille op i den brunede citronsmør.

Notater

  • En idé til anretningen er at lave en lang spaghetti-oprulning på en stegegaffel, og lægge den kunstfærdigt på en pæn tallerken. Hæld citronsmørret med krydderurter på toppen, arranger tomater, rejer og jomfruhummerhaler på ”spaghettipølsen” og top af med stenbidderrogn, revet citronskal og små basilikumblade. Afslut med et skud friskkværnet peber, og sig ”Værsgo” med en følelse af stor selvtillid.
  • Server gerne med et godt brød til.

Er du også glad for pasta? Prøv kræfter med den drilske Casio e pepe, den fantastiske Carbonara, den helt klassiske Lasagne eller Lady og Vagabondens livret, Spaghetti med kødboller i tomatsovs.

3 Comments

  1. Pingback: Spaghetti alla Carbonara • Madklaveret

  2. Pingback: Stenbiderrogn med avocadotatar • Lækkert og hurtigt • Madklaveret

  3. Pingback: Lammekødboller med tomatsauce og spaghetti • Madklaveret

Kommenter gerne på opskrifterne!