Spidskål

Smørstegt spidskål

Smørstegt spidskål
Et smørstegt spidskål er virkelig lækkert og nemt tilbehør.

Efter jeg fik smagsløgene sporet ind på spidskålens kvaliteter, er det blevet min klare kålfavorit.  Tidligere var det hvidkål, men jeg må sige, at spidskålen for mig er langt mere delikat.

Spidskål er nok den type kål jeg spiser mest af.  Dels kan det anvendes på en masse måder. Råt, hvis man bor på Østerbro i København, i resten af landet dampes, stuves, steges eller pocheres det. Og meget gerne i følge med smør, der klæder kåret forbasket godt. Den nemmeste tilberedning, for os der ikke bor på Østerbro, er nok at smørstege det.

Det er et glimrende tilbehør til nærmest alt slags kød.

Smørstegt spidskål

Servings

4

servings
Prep time

5

minutter
Cooking time

30

minutter

Her kan man tale om en enkel opskrift. Ganske få ingredienser og en helt simpel tilberedning.

Det skal du bruge:

  • Et spidskål

  • 75 gr. smør

  • 1 tsk. spidskommen (kan udelades, men hvorfor skulle man dog det?)

  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du:

  • Tag de yderste blade af spidskålen, og skær den i kvarte, således at der stadig er stok på alle delene til at holde sammen på det hele.
  • På en stor pande smeltes smørret. Kålen krydres på skærefladerne og lægges på panden. Jeg steger kun de to skæreflader.
  • Du kan evt lave et ”damplåg” af køkkenrulle. Tag nogle lag køkkenrulle og buk dem ned mellem kålen og pandens kant. Så smørdamper du samtidig med du steger.
  • Kålen skal stege ved middel varme ca. 12-15 minutter på hver side til den er karamelliseret uden at være brændt på.
  • Server spidskålen med de stegte flader opad.

Her i huset havner der smørstegt spidskål til retter som Frikadeller, Farserede porer, Sprængt svinebryst eller Panerede skaftkoteletter.

3 Comments

  1. Pingback: Svinebryst i sous vide • Mørt og lækkert grisekød • Madklaveret

  2. Pingback: Farserede porrer med stuvede ærter og gulerødder og kartofler.

  3. Pingback: Fiskefrikadeller • Den berømte Sønderjyske opskerift • Madklaveret

Kommenter gerne på opskrifterne!