Lækre stegte rosenkål med pinjekerner

Rosenkål med pinjekerner og brunet smør

Rosenkål med pinjekerner og brunet smørGlem for et øjeblik barndommens traumatiske rosenkålsoplevelser, og prøv at servere Rosenkål med pinjekerner og brunet smør. Det vil du ikke fortryde!

Jeg var et ganske normalt barn. Ganske normale børn kan man kende på, at de afskyr rosenkål. De var i reglen lidt udsmattede, smagte bittert og lugtede mere af prut end vores gamle boxer. Men da jeg fandt ud af at rosenkålen ikke skal skamkoges, og at man dæmper dens bitre smag, hvis man fjerne de 2-3 yderste lag blade, blev jeg ret begejstret for det lille delikate kål.

I denne påskrift får det lille minikålhovede godt selskab af brunet smør, pinjekerner og citron. Gode sager, der er med til at gøre rosenkål med pinjekerner til en fantastisk følgesvend til en svinekotelet eller til frokostfrikadellen.

Rosenkål med pinjekerner og brunet smør

Serveringer

4

Personer
Forberedelse

10

minutter
Kogetid

5

minutter

Det du skal være mest opmærksom på, er, at rosenkålene ikke overtilberedes. De skal gerne have “bid”.

Det skal du bruge:

  • 400-500 g rosenkål

  • 50 g smør

  • 50 g pinjekerner

  • 1 spsk honning

  • 1 citron der ikke er overfladebehandlet

  • 2 spsk hakket persille

  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du:

  • Start med at klare smørret. Det gør du ved at smelte det ved middel varme, og hælde vallen fra, når smørret er smeltet. Så skal det have varme, så det bruner. Det skal smage og lugte lidt nøddeagtigt – giv det lige et lille skud citrussaft, så det får et friskt modspil til den fede smørsmag. Smørret må endelig ikke brænde på, for så er det forfra. Hæld smørret i en lille skål, men lad en smule blive tilbage på panden, du skal bruge det til at riste pinjekernerne i.
  • Så skal du brune pinjekernerne. Her skal du være over dem, for de brænder på hurtigere end en gammel CF’er kan slukke dem. Smid dem i en skål til rosenkålene er klar.
  • Klargør rosenkålene. Det gøres nemmest ved at skære bunden af, og så fjerne de yderste 5-6 blade. Det er vigtigt at de fjernes, for de er mere bitre i smagen end de inderste blade, og det er lige det vi er ude efter. Skær kålene i halve eller kvarte.
  • Varm en pande godt op, og kom det klarede smør på. Svits kålene et par minutter, de skal tage farve, men de må ikke branke. Kom honning ved og riv skallen af citronen (kun det gule, den hvide del er bitter) over rosenkålen. Lad kålen stege 5-6 minutter.
  • Vend persille og pinjekerner i retten og smag til med salt, peber og citronsaft. Se dét smager godt.

Notater

  • Der er INGEN der kan forbyde dig at rive lidt god parmesan over dine varme rosenkål lige inden servering. Just sayin.

Hvis du vil vide lidt mere om den lille lysegrønne lækkerbisken, så kommer denne lille artikel fint omkring det, og skulle du have have, så prøv at dyrke dem selv. Det kan Havenyt fortælle dig alt om.

5 Comments

  1. Pingback: Ragout af vildand • Hurtig, let og lækker • Madklaveret

  2. Pingback: Grillet svineskank • Englene synger mens sværene knaser • Madklaveret

  3. Pingback: Flødestuvede gulerødder med urter • Nem og lækker opskrift Madklaveret

  4. Rita Fabricius

    Halver kålene vend med olie og bag i ovnen 10 minutter

Kommenter gerne på opskrifterne!