Røræg

Røræg

Hvis der er noget det IKKE må mangle til en rigtig brunch eller på et veldækket frokostbord, så er det røræg med purløg.

Det tager kun 5-10 minutter at tilberede, og samtidig er det ingredienser man som regel har i sit forrådskammer. Jeg synes det er nemmest at lave luftig røræg i en stor pande eller en bredbundet gryde. Og så må jeg tilstå, at jeg kun bruger mælk hvis jeg ikke har fløde, den bliver bestemt mere cremet og luftig på den måde.

Der findes ikke noget mere lækkert tilbehør til spegeskinke, fenalår eller røget mørbrad end cremet og luftigt røræg med purløg.

Men du kan også lave det som en selvstændig frokostret. Så tilsætter du bare noget du kan lide sammen med æg. Det kunne eksempelvis være nogle friske krydderurter, skinke, svampe, grøntsager eller noget ost. En cheddar eller lidt god parmesan kan hæve retten til uanede højder!

Røræg

Servinger

4

portioner
Tilberedningstid

10

minutter

Røræg er en simpel men meget lækker måde at tilberede æg.

Det skal du bruge:

  • 8 æg

  • 1 dl fløde

  • 1 tsk salt og et nip hvid peber

  • 50 g smør til stegning

Sådan gør du:

  • Slå æggene ud i en skål, kom fløde, salt og peber i og pisk æggemassen let sammen med et piskeris eller en gaffel.
  • Varm en pande op ved middelvarme, kom smørret på og lad det boble af. Hæld æggemassen på panden, og steg ved svag varme.
  • Skrab forsigtigt æggemassen fra bunden og ind mod midten med langsomme bevægelser efterhånden som den begynder at sætte sig.
  • Tag panden af varmen lige inden rørægget er helt færdigt. Der skal stadig være lidt væske tilbage, det skal nok sætte sig.

Tip

  • Jeg har en svaghed for æg sammen med karry. Prøv at tilsætte en halv teske næste gang, jeg tror, at du vil kunne lide det.

Da jeg var barn var røræg noget HELT andet. Min morfar var forretningsfører i det hedengangne Odense Ægforretning, og derfor var der altid rigelige forsyninger af æg i mit barndomshjem. Min mormor lærte os at lave røræg, det der også kaldes æggesnaps.

3 Comments

  1. Pingback: Røget svinemørbrad • Let og lækkert • Madklaveret

  2. Pingback: Røget hamburgerryg til pålæg • Madklaveret

  3. Pingback: Fenalår - norsk spegemad • Madklaveret

Kommenter gerne på opskrifterne!