Rødvinskogte pærer med vaniljeis

Rødvinskogte pærer med vaniljeis

Rødvinskogte pærer
Rødvinskogte pærer er en hurtig og ikke mindst lækker dessert.

Rødvinskogte pærer med vaniljeis var den dessert jeg i sin tid valgte skulle på menuen, da jeg blev konfirmeret. Det er en rigtig 80’er opskrift, men den skal nu ikke gå i glemmebogen af den grund.

I haven hos min lillebror står der et lille pæretræ. Jeg tror sorten er Clara Frijs, men jeg er absolut ikke sikker. Nu er det heller ikke dét det handler om, men derimod pærens egenskaber som madlavningspære. De er faste i frugtkødet, søde og ikke særligt saftige, netop det jeg er ude efter til denne dessert. Hvis frugten ikke er fast i ”kødet” bliver den uden bid og lidt kedelig at spise. Og da den samtidig ikke er så saftspændt, så kan den jo suge smag til sig.

Rødvinskogte pærer med vaniljeis er en af de retter hvor man får enormt meget lækkerhed for en ret beskeden arbejdsindsats. At hele huset samtidig kommer til at dufte af jul, er bare en ekstra bonus.

Rødvinskogte pærer med vaniljeis

Servings

4

servings
Prep time

5

minutter
Cooking time

25

minutter

Det skal du bruge:

  • 4-6 pærer med stilk

  • 1 flaske rødvin

  • 1 dl rørsukker

  • 1 kanelstang eller 1/2 tsk stødt

  • 2-3 hele nelliker eller en knivspids stødt

  • 2-3 kapsler kardemomme (kan udelades)

  • 1-2 stjerneanis (kan udelades)

  • Vaniljeis

Sådan gør du:

  • Pærerne skrælles og bunden skæres af, så de bedre kan stå. Det er vigtigt at stilken bliver på, for man bruger den som ”håndtag” når man spiser retten.
  • Pærene kommes i en gryde. Den skal ikke være større end pærene akkurat kan være deri.
  • Hæld rødvin på til det når op til stilkene, kom sukker og krydderier ved.
  • Lad pærerne koge møre i vinen i ca. 25 minutter og skru ned på helt lavt blus. Stik i dem med en kødnål, og mærk efter, om de er klar.
  • 1 dl af vinen kommes i en lille gryde og koges ind til en sirup.
  • Server pæren på rødvinssirupen med vaniljeisen ved siden af. Den overskydende sukkerrødvin kan udemærket serveres til som erstatning for portvin.

Kommenter gerne på opskrifterne!