Pizza med lam og gorgonzola

Pizza med lam og gorgonzola er en forrygende lækkerbisken og en af mine yndlingspizzaer.

Jeg elsker pizza, jeg er helt tosset med lam og så har jeg en svaghed for gorgonzola.

Dagen efter en bedre middag med lammekølle, var der en rest, og hvorfor ikke lade den få nyt liv? Det blev til lammepizza med gorgonzola tilberedt på grillen.

Du kan selvfølgelig sagtens bage pizzaen i ovnen. Men hvis muligheden er der, så bliver den altså liiiige 200 gram mere lækker, efter en tur på grillen. Du kan selvfølgelig variere fyldet i alle mulige retninger, men her har jeg forsøgt at lægge mig ret tæt op ad de smage jeg forventer at finde i middelhavsområdet.

Det er klart at en lammepizza med gorgonzola smager SÆRLIG godt i solen på terrassen ved sommerhuset. Men jeg har personligt prøvet den i regnvejr på Lolland, og selv om det selvfølgelig ikke var det samme, så var der STADIG tale om en pizza med en usædvanlig høj lækkerhedsfactor.

Jeg bager altid mine  pizzaer på en pizzasten, uanset om det er i ovn eller på grill. Jeg er glad for pizzastenen, men jeg ønsker mig MEGET dette bagestål. Jeg har iøvrigt fødselsdag den 25. december. Hvert år.

Pizza med lam og gorgonzola

Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

Det skal du bruge:

 • Hjemmelavet pizzadej

 • Marinara sauce (eller en Tomatsauce fra De Cecco)

 • En rest lam. Kølle, bov eller ryg

 • Mozzarella eller Gouda

 • Gorgonzola

 • Grillede artiskokker i olie

 • Grillede squash i olie

 • Soltørrede tomater

 • Oliven

 • Frisk spinat

 • Frisk basilikum

 • 2 fed hvidløg til hvidløgsolie

 • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du:

 • Skræl hvidløgene og hak dem så fint du kan. Kom dem i et lille glas med ½ dl olivenolie, og lad det trække til pizzaen er klar til at blive bagt.
 • Del dejen i to, og rul begge klumper til to runde pizzaer. Kom tomatsaucen på.
 • Så skal pizzaen ”bygges”. Start med at lægge mozzarellaen på, og derefter, i vilkårlig rækkefølge, artiskokker, squash, oliven og soltørrede tomater. Så kommer du lammekød og små klumper gorgonzola på, inden du slutter af med spinatblade og basilikum.
 • Dryp hvidløgsolie på toppen, og giv hele baduljen et forsvarligt skud salg og peber.
 • Bag den på grillen, gerne på en pizzasten hvis du har sådan en, i mindst 10 minutter, inden du kigger til den. Har du ikke en pizzasten, er det vigtigt, at du bager pizzaen ved indirekte varme. Hvis den ser færdig ud, råber du ”Hurra for lammepizzaen”, så kommer dine medspisere straks ilende. Hvis den ikke har fået nok, så luk hurtigt grillen igen, og giv den et par minutter mere.

Skulle du have lavet for meget pizzadej i forhold til lammeresten, så prøv denne kartoffelpizza. Den er ekstremt lækker.

Kommenter gerne på opskrifterne!