Omelet med svampe og bacon

Omelet er en super hurtig og lækker ret, der samtidig er billig og let at lave. Det er en fantastisk måde at starte dagen på, og som frokostret er den også fortræffelig.

Forskellen på en omelet og er æggekage er, at der er mel i en æggekage, det er der ikke i en omelet. Omeletten er heller ikke gennemstegt som æggekagen er, faktisk er den lækrest når den stadig er lidt våd på overfladen. Æggekagen serveres ”åben” mens halvdelen af omeletten vendes ind over fyldet.

Retten er til 2 personer.

Det skal du bruge:

  • 4 æg
  • 3-4 spsk friskrevet parmesan eller pecorino
  • 250 g friske, vilde svampe.
  • 2 skiver god bacon
  • 1 spsk smør
  • 1/2 dl fløde
  • En knivspids karry
  • Salt og groftkværnet peber
  • Lidt frisk timian, purløg, rucola eller forårsløg

Sådan gør du:

  1. Skær bacon i gode tern og steg dem sprøde. Tilsæt svampe i tern og skiver. Her er brugt Indigo og Karl Johan, men brug havd du har fundet. I en snæver vending kan bruges markchampignon og østershatte. Giv dem et skud salt og peber og tilsæt fløden. Det hele koger ind til det ligesom er tyknet.
  2. I mens slås æggene ud i en skål, og piskes sammen med ost, karry og salt og peber. Svampe og bacon tages af panden og kommes i en skål. Smør på panden og hæld æggemassen på når smørret er boblet af, og der skrues ned på laveste blus, så omeletten ikke bliver tør.
  3. Når omeletten er svampet lægger du fyldet på halvdelen af omeletten, og lader det varme med. Luk den anden halvdel ind over fyldet, læg den over på en tallerken.

Kommenter gerne på opskrifterne!