Mors hundeæde - hjemmelavede godbidder

Mors hundeæde – hjemmelavede godbidder til din bedste ven

Godbidder til hunde laves af kødrester efter kogning af grise- eller kalvefond.

”Mors hundeæde” lyder muligvis ikke som noget man lige har lyst til at lave. Men jeg kan forsikre dig om, at der er mindst én der bliver mægtig glad når du laver det. Og det er din firbenede hundeven.

Når min mor kogte fond af kalveknogler, havde hun alvorlige problemer med bare at smide de afkogte kødrester ud. Samtidig var der ikke så frygtelig meget smag tilbage i resterne, for det var selvsagt lagret i kalvefonden. Noget måtte hun finde på, for det var alligevel for godt at smide ud.

Det blev til ”Mors hundeæde” – alle tiders hjemmelavede godbidder til hunde.

Mors hundeæde – hjemmelavede godbidder til din bedste ven

Udbytte

4

bageplader
Forberedelse

30

minutter
Tørretid

4

timer 

Det skal du bruge:

  • 750-1000 g kød- og grøntsagsrester fra fond

  • Et par svinenyrer (kan undværes)

  • 1 gammelt rugbrød

  • 3-4 æg

  • Evt mel

Sådan gør du:

  • Skær rugbrødet ud i klodser på 3×3 cm, og blød dem ud i noget vand.
  • Kør kødrester, nyrer og rugbrød gennem kødhakkeren. Brug den største hulskive.
  • Rør massen sammen med æggene på en røremaskine. Den skal have en ret fast konsistens. Hvis du synes den virker for lind, kan du køre lidt mel i.
  • Tag ¼ af massen og mas det ud på et stykke bagepapir. Læg et stykke bagepapir oven på, og rul massen ud til en højde på omtrent 5-7 millimeter, og fjern det øverste stykke bagepapir. Gentag til der ikke er mere godbidsmasse tilbage.
  • Hundegodbidderne skal mere tørres end egentlig bages. Giv dem 125 grader i ovnen ved varmluft i en time, og vend dem så om, når de er blevet faste. Tag det andet stykke bagepapir af, så undersiden kan ”ånde”, og giv dem en time mere. Det kan være en god idé, at åbne ovnlågen et par gange under vejs, så noget af dampen slippes ud.
  • Efter et par timer er det tid til at vurdere hvor meget væske der er drevet ud af godbidderne. De er næppe tørre nok endnu, så de skal sikkert have 2-3 timer mere inden de er så tørre, at der ikke udvikles mug på dem, når de gemmes.
  • Når de hjemmelavede godbidder er helt tørre, skæres de i passende stykker med en brødkniv, og gemmes i lynlåsposer – de kan skilt holde i et par år, hvis de er tørret ordentligt.

Kommenter gerne på opskrifterne!