Den fantastiske italienske Marinara sauce

Marinara sauce

Marinara sauce
Marinara sauce får hele huset lugter skønt og tungt af hvidløg og tomat. Du er nu klar til at træde ind i det smækre italienske køkken.

Marinara sauce er én af de opskrifter man SKAL have styr på, hvis man bevæger sig ind i det italienske køkken. Den findes selvfølgelig i et væld af regionale varianter, men her har jeg forsøgt at barbere opskriften ind til benet. Det betyder selvfølgelig at du har alle muligheder for at boltre dig med krydderurter, vin, kapers eller parmesan og pecorino, for den sags skyld.

Fidusen ved at have den tomatbaserede Marinara sauce i sit arsenal, er, at man kan bruge den som ”krop” i en lang række retter fra det italienske køkken. Den er fremragende som tomatbase på en pizza, den er er godt afsæt til en ordentlig spaghetti med kødboller eller en gang Bolognese Ragù. Det er også den jeg laver når der er lasagne på menuen – eller moussaka, hvis vi skulle bevæge os uden for italiens grænser. Og endelig danner den basis for min variant af Ratatouille.

Det siger sig selv, at marinara sauce smager fremragende på en ydmyg gang spaghetti.

Marinara sauce

Udbytte

5

deciliter
Prep time

5

minutter
Cooking time

30

minutter

Det skal du bruge:

  • 1 dåse flåede cherrytomater

  • En lille dåse tomatpuré (70 g)

  • 1 finthakket løg

  • 4-5 fed finthakket hvidløg

  • ½ dl olivenolie

  • 2 spsk balsamico

  • Et drys chiliflager, en tørret chili eller noget finthakket frisk

  • 1 bdt. frisk basilikum eller 1 tsk. tørret oregano

  • 1 tsk rørsukker

  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du:

  • I en lille tykbundet gryde opvarmes olivenolien til middelvarme.
    Tilsæt hvidløg og løg, og sauter dem til det hakkede løg bliver lidt glasklare i farven.
    De må ikke tage farve eller blive svitset. Det tager 3-4 minutter, og rør lige med en ske et par gange eller fem undervejs. Kom tomatpuréen ved til sidst.
  • Mos tomaterne til en ensartet masse. Hvis du har en stavblender, er det dén du finder frem.
    Det er ikke meningen tomaterne skal blendes helt i smadder, de må godt have lidt konsistens.
    Hæld de mosede tomater op i gryden.
  • Kom alle de resterende ingredienser i gryden, rør rundt, og lad det hele simre ved lav varme i mindst 30 minutter – og gerne en time, hvis du har god tid. Smag til med salt, peber og evt balsamico.

2 Comments

  1. Pingback: Moussaka á la Nikolaos Tselemente • Madklaveret

  2. Pingback: Gratinerede bagte æg á la Italien • Madklaveret Gratinerede bagte æg

Kommenter gerne på opskrifterne!