Madklaverets Tarteletlys©

Du skal faktisk kun bruge 5 ingredienser for at lave Madklaverets tarteletlys©

Jeg ELSKER tarteletter. Ikke kun varianten med høns i asparges, men også gerne med skaldyrssalat og stenbidderrogn, spinat og cheddarost eller måske en dessert-tartelet med is, chokoladesovs og bær. Mulighederne for varierende fyld er mangfoldige, og oplevelserne i den lille, sprøde tarteletbund kan være store.

Derfor bliver jeg ekstra skuffet når jeg gang-på-gang præsenteres for et ellers lækkert fyld, hældt ned i Karen Volfs triste variant af tarteletbunde. Jeg forstår simpelt hen ikke, hvorfor man knokler rundt i køkkenet for at lave et lækkert fyld, og så hælder resultatet op i et uinteressant industriprodukt der i bedste fald smager som sprødt pap.

Jeg vil med andre ord gerne slå et slag for bagerens tarteletbunde. De smager langt bedre og de holder sig sprøde længere end de andre.

Skulle din kone have ladet sig friste af et tarteletbundstilbud, mens du ikke lige holdt øje med indkøbsvognen, så melder spørgsmålet uværgeligt sig: Hvad helvede skal man stille op med dem?
Jeg er ikke så glad for madspild, men luksustarteletbunde fra Karen Volf ER altså en udfordring. Derfor har jeg udviklet ”Madklaverets Tarteletlys©”.

Nar ud har støbt et Madklaverets Tarteletlys© eller to, kan du nyde dine rigtige tarteletter i stearinlysets hyggelige skær.

Madklaverets Tarteletlys©

Udbytte

1

tarteletlys
Tilberedning

15

minutter
Størknetid

60

minutter

Det skal du bruge:

  • 1 Karen Volf “Luksus” tarteletbund

  • 1 stearinlys

  • 1 2-krone

  • 1 lille træspyd på mindst 10 cm

  • 2 tændstikker og en tændstikæske

Sådan gør du:

  • Knæk stearinlyset i 2 eller 3 stykker, og kom dem i en ovnfast skål.
  • Smelt stearinen i ovnen ved 150 grader i ca 15 minutter.
  • Når stearinen er smeltet fra vægen tages sidstnævnte og bindes om den ene tændstik. Det er vigtigt, at svovlet brækkes af. Skålen med stearin sættes tilbage i ovnen.
    Når tændstikken er bundet på, trækkes 2-kronen ned over vægen, således den standses, hvor mønten er bundet på vægen.
  • Sænk mønt, tændstik og væge ned i tarteletbunden. Den overskydende væge vikles om træspydet.
  • Hæld den varme stearin i tarteletbunden, til den er fyldt til ca 5 mm under kanten. Lad tarteletlyset få lidt tid til at sætte sig. I mellemtiden kan du køre til bageren efter rigtige tarteletbunde.
  • Inden lyset kan tages i brug, skal det størken. det tager tilfældigvis PRÆCIS den tid det tager at lave høns i asparges.
  • Sæt lyset på bordet, og brug den anden tændstik til at tænde det. Server dine tarteletter med høns i asparges i stearinlysets skær.

One Comment

  1. Pingback: Tarteletter med høns i asparges • Madklaveret

Kommenter gerne på opskrifterne!