Mac "n" cheese

Mac and cheese

Mac "n" cheeseJeg er helt vild med pastaretter med ost, men jeg har altid syntes at den traditionelle udgave af Mac and cheese var lidt kedelig, fordi den ligesom har afsløret alt efter første bid. Der er ikke lige en eller anden sjov konsistens eller anderledes smag i 5. eller 7. bid, det er bare mere ost og mere makaroni.

Derfor plejer jeg at lave retten som restemad i stedet. Hvis køleskabet lige skal lænses for en rest kylling, noget hamburgerryg eller en anden lækkerbid, ja så begynder jeg at tænke “Mac and cheese” og “Comfort food”. Jeg vil gerne understrege at jeg absolut ikke tænker “Slankekur” – men det er på den anden side heller ikke noget jeg tænker så tit.

Opskriften giver 6 ramekiner med Mac and cheese.

Det skal du bruge:

  • 2 dl mælk
  • 1 scalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 laurbærblade
  • 250 g små makaroni
  • 25 g smør
  • 1½ spsk hvedemel
  • 175-200 g revet cheddarost – gerne friskrevet
  • 1 tsk røget paprika (kan undværes)
  • 1 tsk grov sennep
  • En rest kylling kylling
  • Lidt stegt bacon
  • Salt og friskkværnet peber
  • Lidt rasp

Sådan gør du:

  1. Kom mælk i en rummelig gryde. Pil skalotteløg og hvidløg, og skær i kvarte. Kom løg, hvidløg og laurbærblade i gryden.
  2. Bring mælken i kog, og lad den tage varme et minuts tid under omrøring – pas på, den ikke brænder på. Tag gryden af varmen og si mælken over i en skål.
  3. Makaronien koges al dente i letsaltet vand. Når den er klar, hældes vandet fra, og pastaen dryppes af i en sigte.
  4. Smelt smørret i gryden, tilsæt melet og rør det sammen til en melbolle. Så tilsættes mælken lidt efter lidt, mens du ivrigt slider på dit piskeris.
  5. Tænd ovnen på 180°C.
  6. Når smørbolle og mælk er rørt til en cremet sovs, skal du tilsætte osten, senneppen og paprikaen. og røre den godt ind i sovsen. Smag til med salt og friskkværnet peber.
  7. Skær kylling og bacon i små mundrette stykker, og vend dem i sovsen sammen med pastaen.
  8. Fordel blandingen i et ildfast fad eller små, ildfaste ramekiner, drys med rasp og gratinér retten ved 180 grader i ca. 20 minutter.

Kommenter gerne på opskrifterne!