Løgconfit

Skal hotdoggen være hottere, vildtretten være vildere eller trænger din brændende kærlighed bare til ekstra mere LOVE? Så skal du lave løgconfit.

Med et glas løgconfit i køleskabet har du altid en godbid klar, når der lige mangler en prik over et i. Løgconfit smager fantastisk som et lille, lækkert tilbehør til alt der lige skal løftes med et strejf sur-sød velsmag, eller bare på et stykke ristet brød med spejlæg, gedeost eller andeconfit.

Og hvis du ender med at få et gastronomisk crush på løgconfitten, så prøv at hils på dens veninde, baconmarmeladen.

Det skal du bruge:

  • 4-5 løg – gerne forskellige slags
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 laurbærblad
  • Lidt frisk timian
  • 2 spsk honning, sirup eller muskvadosukker
  • 2 spsk mørk balsamico – anden eddike kan bruges
  • 1-2 spsk soya
  • En knivspids cayennepeber
  • 1 dl kyllingefond
  • 1/2 dl portvin
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du:

  1. Skræl løgene og skær dem i halve ringe. Sauter dem ved halv varme i lidt olie til de bliver gennemsigtige – det tager omtrent 10 minutter.
  2. Tilsæt urter, sukker, cayenne, eddike og soya. Lad løgene glacere nogle minutter til de har taget farve – det tager også omtrent 10 minutter.
  3. Når løgene har taget farve, og køkkenet lugter af noget du virkelig har lyst til lige at smage på, så hælder du fond og portvin på panden, og koger ind i en times tid ved lav varme. Den må IKKE gå tør for væde! De er færdige, når løgene er blevet til en let våd, klæbrig og sur-sød masse.
  4. Smag til med salt og friskkværnet peber, kom på glas og opbevar på køl.

Tips
Det ville helt sikkert smage godt med noget rosmarin i – særligt hvis den skal bruges sammen med noget ost.
Hvis du er så heldig, at du har en pacojet, kan du lave en super blød og cremet løgsorbet med confitten som base.

2 Comments

  1. Pingback: Brændende kærlighed til bacon, løg og blomkål • Madklaveret

  2. Pingback: Fransk løgsuppe • Gourmet af det ydmyge løg • Madklaveret

Kommenter gerne på opskrifterne!