Lammeleverpostej

En lammelverpostej i fryseren gør dig glad på en grå dag.

Jeg er tosset med lammeleverpostej. På dage hvor gidelsesprocenten ikke er i top, kan friskbagt leverpostej sagtens gøre det ud for aftensmaden.

Af samme grund er der så godt som altid ubagt frossen leverpostej klar i fryseren. Fra frossen klump til velduftende nydelse går der omtrent en time. Problemet er, at den lige skal have 30 minutter til at sætte sig inden du selv kan sætte dig til bords.

Det skal du bruge:

  • 1 kg lammelever
  • 500 g svinespæk
  • 3 løg
  • 3-4 æg
  • 3½ dl mælk eller bouillon
  • 2-3 spsk mel
  • 1-2 spsk tørret timian
  • 1 tsk stødt allehånde
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du:

  1. Kør leveren, spækken og løgene igennem din kødhakker. Hvis du vil have en finthakket postej kører du den igennem to gange.
  2. Så røres 4 tsk. salt i – lad den lige køre sej nogle minutter på røremaskinen. Herefter tilsættes mælk, æg og mel. Det skal gerne have konsistens som en meget tyk pandekagedej nu. Smag til med krydderierne og steg en lille klat på en pande for at tjekke tilsmagningen.
  3. Kom i forme og bag i ovnen ved 175 grader cirka 45 minutter hvis postejen er optøet, giv den en time hvis den er frossen. Gå efter en kernetemperatur på 74-75 grader. Hvis postejerne tager for meget farve, så dæk til med staniol eller bacon.

Kommenter gerne på opskrifterne!