Lammekødboller

Lammekødboller med tomatsauce og spaghetti

Lammekødboller
Lammekødboller med tomatsauce og spaghetti.

Alle, der har set Disney Juleshow, véd, at spaghetti med kødboller er en ægte Italiensk klassiker.

Det er nemlig dén ret Lady og Vagabonden får serveret hos Tony’s. Scenen ender med et uforvarende kys, hvorefter Vagabonden med snuden skubber den sidste kødbolle over til Lady. Hvis der her er tale om lammekødboller med tomatsauce, så må jeg sige, at det er en ganske stor gestus.

Lammekødbollerne får følgeskab af en enkel, men helt fantastisk tomat/rødvinsauce. Den er god at have på repertoiret, for den kan snildt gå hen og blive sommerens hit. Særligt når der skal grilles.

Retten kan laves med enten svin, okse eller lam, men jeg må sige, at min favorit klart er varianten med lammekødboller.

Opskriften er til 4 temmelig sultne personer.

Lammekødboller med tomatsauce og spaghetti

Det skal du bruge:

  • Lammekødboller
  • 800 g hakket lammekød

  • 1 mellemstort finthakket løg

  • 150 g smulret fetaost

  • 2-3 spsk finthakket korinader

  • 2-3 spsk finthakket mynte

  • 2-3 spsk finthakket persille

  • 1 spsk korianderfrø

  • 1 spsk spidskommenfrø

  • 2 æg

  • Salt og friskkværnet peber

  • Olie og evt lammefedt til stegning

  • Tomatsauce
  • Olie til stegning

  • 1 mellemstort finthakket løg

  • 3 fed finthakket hvidløg

  • ½-1 chili

  • 5-6 spsk tomatpuré

  • 4-5 dl rødvin

  • 2 dåser hele flåede cherrytomater

  • 5 spsk sød chutney

  • Salt og friskkværnet peber

  • 400 g spaghetti

Sådan gør du:

  • Bland det hakkede lammekød med alle ingredienserne. Vær lidt varsom med at salte for hårdt, for fetaen er ret salt, og du risikerer at det hele kammer over. Lad farsen sætte sig i køleskabet mens du starter på tomatsaucen.
  • Varm olien op i en gryde og svits løg, chili og hvidløg i et par minutter, uden det begynder at branke.
    Kom tomatpuréen ved, og lad den tage god varme et minut eller to.
  • Tilsæt vinen, og lad det koge op, så alkoholen brænder af. Den ene dåse flåede tomater kommer du i gryden med tomatsaft og det hele, den anden dåse sier du saften fra og kasserer, inden de tilsættes. Så smager du til med chutney, salt og peber, og lader tomatsaucen koge langsomt ind. Det tager en times tid.
  • Form lammefarsen til boller på størrelse med en bordtennisbold, der bliver omtrent 20 stykker. Sæt kødbollerne på køl i 30-40 minutter, og drik resten af vinen imens.
  • Steg lammekødbollerne ved god varme i olie (og lammefedt hvis du har) til de får en fin stegeskorpe, skru ned, og lad dem stege færdig ved lav varme. Du skal nok regne med at stege dem af to omgange, eller på to stegepander.
  • Kog spaghettien efter anvisningerne på posen, arranger pastaen på lune tallerkener, kom den indkogte tomatsauce på sammen med 3-4 lammekødboller til hver, præcis som hos Tony’s. Pynt af med friskhakkede urter, og server gerne dine lammekødboller med tomatsauce og spaghetti sammen med et godt brød

Notater

  • Tomatbasen er en variant af Marinara sauce, som er virkelig god at kende.

Er du også glad for pasta? Prøv kræfter med den drilske Casio e pepe, den fantastiske Carbonara, den smukke Spaghetti med jumfruhummerhaler eller den helt klassiske Lasagne.

3 Comments

  1. Pingback: Spaghetti med joumfruhummerhaler og stenbidderrogn Madklaveret

  2. Pingback: Spaghetti alla Carbonara • Madklaveret

  3. Pingback: Lammefrikassé med rejer, asparges og dild. • Madklaveret

Kommenter gerne på opskrifterne!