Grillede krabbeklør med aioli

Krabbeklør
Krabbeklør med en lækker Aioli mayonnaise er hyggelig fingerspise.

Det er lidt som at sætte Vesterhavet på bordet, når man serverer en stor røvfuld grillede krabbeklør. Det er fingermad af den bedste slags, synes jeg.

Når der spises skaldyr i Danmark, er det som regel rejer eller jomfruhummer der finder vej til spisebordet. Ved festlige lejligheder måske en hummer. Men det er sørgelig sjældent der serveres krabbeklør. Og det er VIRKELIG synd. For selv om de er lidt grovere i kødet, er de super lækre, de er billige og samtidig bæredygtige.

Her er en hurtig og smuk opskrift på krabbekløer – det eneste der tager lidt tid er marineringen. Men da det jo bare er ventetid, vil jeg anbefale du bruger den times det tager til at drikke noget kold hvidvin. Hvis man efter en times tid stadig har lyst til mere hvidvin, kan man lige nå at drikke resten af hvidvinen, mens grillen varmes op.

Krabbeklør har sæson hele året, og du kan efterhånden også finde dem i supermarkedet. Men en tur omkring fiskehandleren ER altså lidt hyggeligere, synes jeg.

I opskriften er der brugt et kilo krabbeklør, men jeg tager tit det dobbelte og spiser det som hovedmåltid. Og så er det jo værd at huske, at retten SKRIGER på godt brød. Enten noget ristet flûte eller et friskbagt grydebrød

Krabben med de gyldne kløer

Servings

2

servings
Prep time

10

minutter
Cooking time

1

time 

5

minutter

Det skal du bruge:

  • 1 kg krabbekløer

  • 2 citroner

  • 4 spsk olivenolie

  • 3-4 fed hvidløg

  • 2-3 spsk flydende honning

  • Noget godt brød

Sådan gør du:

  • Gå kløerne efter. Hvis de lyder hule og mangler tyngde, er det såkaldte ’glaskløer’, hvor krabben er død, og klokødet er væk eller råddent. De skal selvfølgelig kasseres.
  • Find en lille skål frem, og riv skallen af en sprøjtet citron ned i den. Du skal kun bruge det gule af skallen, den hvide del er bitter, og det er ikke noget du har lyst til. Pres saften ud af citronen, pres hvidløget ned i, og tilsæt honningen. Giv det hele et par drøn med peberkværnen, tilsæt olivenolie og rør det sammen med en gaffel.
  • Tag krabbekløerne ud af køleskabet, og giv dem nogle slag med bagsiden af en kokkekniv. Det er ikke meningen du skal smadre skallen, bare slå den i stykker, så marinade, og senere grillsmag, kan trænge ind til krabbekødet. Hæld hele molevitten op i en 8-liters frostpose – både kløer og marinade – og bland det rundt så marinaden er godt fordelt på krabbekløerne. Læg det på køl, og tag et glas kold hvidvin, og lav aiolien.
  • Efter en times tid kommes kløerne på en brandvarm grill, hvor de skal have max. 4-5 minutter på hver side. Anret de grillede krabbeklør på et fad med masser af dild og citronbåde. Server med grillet brød og aioli.

Hvis du vil vide lidt mere om taskekrabber som råvare, så er der en god side her.

Kommenter gerne på opskrifterne!