Kød, kål og krydderier.

Denne opskrift er mere eller mindre planket fra Madbanditten (der så igen har planket den fra en svensk blogger). Lad dig endelig ikke skræmme af den store mængde kål og grøntsager. Det er en af den slags retter man sagtens kan spise 3 dage i træk, og heldigvis for det, for det er en fantastisk ret der smager endnu bedre dagene efter, når den har sat sig lidt. Det er billige ingredienser der benyttes, men lad endelig den gaspakkede oksekød blive liggende i køleboksen og smut til slagteren efter noget ordentligt.

Det skal du bruge

  • 1 hvidkål
  • 4-5 store gulerødder
  • 4 store løg, hakket eller skåret i både
  • 4-6 fed hvidløg
  • 3-4 dl fløde
  • 1 kg hakket oksekød
  • 100 g god bacon (kan udelades)
  • 3 spsk oregano (eller timian)
  • 3 tsk paprika – gerne røget
  • 2-3 tsk stødt koriander
  • 3 tsk stødt spidskommen
  • Lidt chili/cayennepeber
  • Rigeligt med salt og peber
  • Olivenolie til stegning

Sådan gør du

  1. Skær kålen i fine strimler med kniv eller på mandolinjern. Hvis du har en foodprofessor så er den også anvendelig.
  2. Riv gulerødderne på rivejernets grove side.
  3. Find et stort fad frem og fyr op under en stor stegepande, kom olivenolie på og lad den varme godt igennem. Kom en lille håndfuld krydderier på og steg en passende mængde kål og gulerod. Du skal regne med at stege ad 3-4 omgange. Når du har fået stegt en masse væde ud af kålen tilsætter du 1/3 af fløden og lader den koge ind i kålen. Smag til med salt og peber og hæld over i fadet.
  4. Hæld en smule vand (eller vin hvis du har) i panden og lad stegesnusket løsne sig. Hæld det op i fadet til kålen og gulerødderne.
  5. Tænd ovnen på 160 grader.
  6. Skær bacon i tern og steg godt igennem. Tilsæt løg i både eller hakket og steg dem let i baconfedtet (eller olivenolie). Op i fadet med hele molevitten når du synes de er klar.
  7. Kødet brunes ad to omgange sammen med resten af krydderierne og hakket hvidløg. Når der er kommet en fin stegeskorpe på, blandes kødet grundigt med grøntsagerne i fadet, og sættes nederst i ovnen.
  8. Steg i en times tid, og vend gerne et par gange under vejs.

Du kan også bruge pastinak, persillerod eller selleri, både knold og blad. Steg dem og knald dem i efter de er skåret i små tern.

Kommenter gerne på opskrifterne!