Italiensk salat med hamburgerryg

Italiensk salat

Farverne i Italiensk salat leder tankerne hen på italiens flagAt Italiensk salat er slemt undervurderet på frokostbordet, skyldes utvivlsomt de sørgelige parodier på denne ellers velsmagende pålægstopping, supermarkedernes kølediske præsenterer os for. 

Italiensk salat er er en af de mange fødevarer, der over tid, har fået et lidt uretfærdigt ry som underlødige. Det er selvfølgelig de uambitiøse fabriksfremstillede produkters skyld, men der er jo en grund til de stadig er så populære. Og det er selvfølgelig fordi det er en opskrift der kan noget.

Så lav den selv, sgu! Det er ikke svært, og det tager ikke mere end 10 minutter. Og det smager fantastisk sammen med hamburgerryg eller skinke, men kan faktisk også snildt gå som tilbehør til en grillstegt nakkekotelet.

Salaten er navngivet efter dens farvesammenfald med det italienske flag. Men serverer man et stykke smørrebrød med hamburgerryg og italiensk salat for en italiener, vil navnet ikke vække nogen genklang. Vores sydlandske venner kender nemlig denne salat under navnet Russisk salat. Angiveligt fordi den første gang skulle have set dagens lys i et hotelkøkken i Moskva i 1800-tallet.

Italiensk salat

Prep time

30

minutter
Cooking time

40

minutter

De få minutter det tager at lave en hjemmelavet italiensk salat, er givet ganske godt ud.

Det skal du bruge:

  • 200 g gulerødder

  • 200 g fine ærter

  • 1 skalotteløg

  • 1 dl creme fraiche

  • 4-5 spsk mayonnaise. Gerne en hjemmerørt

  • Skallen af 1 citron (ikke overfladebehandlet)

  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du:

  • Skræl gulerødderne, og skær dem i tern. De skal ikke være større end omtrent det dobbelte af ærtestørrelse.
  • Kog gulerødderne i letsaltet vand til de er næsten møre. Det tager ikke mere end et par minutter. Tilsæt ærterne og lad dem koge op. Si vandet fra, og lad ærter og gulerødder køle af.
  • Bland creme fraiche, mayonnaise fintrevet citronskal og finthakket skalotteløg. Smag til med salt og friskkværnet peber.
  • Vend ærter og gulerødder i blandingen, og gem gerne lidt til at pynte din salat med.

Funfact

  • I Piemonte i Italien spises salaten som en antipasto, hvor den ofte har fået tilføjet små kartoffelstykker. Hvad retten kaldes i Rusland står hen i det uvisse.

2 Comments

  1. Pingback: Hjemmerørt mayonnaise • Madklaveret

  2. Pingback: Røget hamburgerryg til pålæg • Madklaveret

Kommenter gerne på opskrifterne!