
Denne opskrift på hjemmerørt mayonnaise er den nemmeste der findes, og da den flere steder på nettet omtales som ”idiotsikker”, var jeg straks klar over, at den lige var noget for mig.
Det tager et par minutter at lave mayo’en, og det er jo hurtigere end de fleste kan finde en tube K-salat Mayonnaise hos den lokale Netto. Og så er der jo lige det med smagen…
Mayonnaisen er selvfølgelig den naturlige følgesvend til æg og rejer, men du kan jo også bruge den til italiensk salat eller når du laver remoulade.
Der er tale om en basisopskrift på mayonnaise. Den kan ”vrides” i alle mulige smags- og konsistensretninger. Se forslag nederst på siden.
Hjemmerørt mayonnaise
1
glas1
minuteDet skal du bruge:
Et æg
1½ dl smagsneutral olie (fx. solsikke eller rapsolie)
1 tsk dijonsennep
1-2 tsk Æblecidereddike eller hvidvinseddike
Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du:
- Kom alle ingredienser i blenderglasset. Hvis du skal gemme noget af din majo, kan du med fordel lave den i et glas med patentlåg.
- Sæt stavblenderen ned så den rører bunden af glasset, og begynd at røre.
- Når mayonnaisen begynder at blive tyk, bevæger blenderen op og ned i mayonnaisen indtil den rette konsistens er opnået.
- Smag til med salt, peber og citron/eddike.
- Din mayonnaise kan holde sig på køl i en tætsluttende bøtte eller glas med patentlåg i 4-5 dage – det er mere et spørgsmål om du kan holde fingrene fra den.
Opskriftsvideo
Labre varianter – du skal påregne helt op mod 60 sekunders længere tilberedningstid.Aioli: Skift eddiken ud med et fed friskpresset hvidløg.
Bernaise-mayo: Skift eddiken ud med bernaiseessens og tilføjet bundt hakket, frisk estragon.
Citron-mayo: Skift eddiken ud med fintrevet skal fra en økologisk citron og 1-2 spsk. citronsaft.
Kapers-mayo: Kom 2 spsk kapers og en håndfuld persille i. og kør den helt cremet med stavblenderen
Pingback: Lynstegt tun med sesam og tang • Let og lækker opskrift • Madklaveret
Pingback: Rørt tatar med jordskokkechips og kapersmayo • Madklaveret
Pingback: Tunbrød med karryskyer • Madklaveret
Pingback: Kold kartoffelsalat • Så er grillsæsonen igang • Madklaveret