Hasselback æbler med vaniljeis

Hvis du er op udkik efter en lækker, let og SU-venlig dessert, er denne ret et glimrende bud. Syrlige bagte æbler, der karamelliserer med sukker og nødder. Og en fed vaniljeis der runder det hele af. Du kan roligt invitere gæster.

Det skal du bruge

  • 2 store faste syrlige æbler
  • 50 gr. smør
  • 4 spsk. muscovadosukker eller rørsukker
  • 1 tsk. stødt kanel
  • En knivspids kardemomme (kan udelades)
  • 2 spsk. hakkede hasselnødder
  • En god vanilleis

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. I en minigryde, eller en lille skål, brunes smøret sammen med sukker og krydderier.
  3. Æblerne skrælles, halveres og kernehus, stilk og “dusken” fjernes.
  4. Skær tynde snit i æblerne fra den runde side. Du må ikke skære gennem æblet.
  5. Læg æblerne i et ildfast fad og giv dem hver en spiseskefuld af sukker og smørblandingen. Kom staniol over, og giv dem 20 min i ovnen.
  6. Fjern staniolen og giv dem ca 10 min. mere til de begynder at tage farve.
  7. Varm sukkermassen op op igen og tilsæt et par gavmilde spiseskefulde hakkede hasselnødder. Fordel blandingen over æblerne og giv dem 10 min. mere i ovnen.
  8. Til sidst giver du æblerne en gang grill, så de karamelliserer og får en flot gylden farve.
  9. Pynt af med hakkede nødder og server med is på toppen.

Kommenter gerne på opskrifterne!