Gulerodssuppe med kokosmælk og ingefær

Gulerodssuppe med kokosmælk og ingefær

Gulerodssuppe
Gulerodssuppe med kokosmælk og ingefær er en lækker og farvestrålende sag.

Der er ikke meget hokus-pokus over den her gulerodssuppe. Bortset fra, at den er lynhurtig at lave, smager fortræffeligt og tillige ikke slider på madbudgettet.

Opskriften havnede uopfordret i min mailboks med min mor som afsender. Overskriften var Namme-nam gulerodssuppe, og så bliver man jo lidt naturlig nysgerrig. Suppen er dejlig cremet og med en kraftig krop af gulerod, ingefær, kokosmælk og krydderier. Jeg har lavet den nogle gange, og jeg må sige, jeg er helt enig – den ER namme-nam.

Gulerødder har haft ry for at fremme hudens modtaglighed for solens stråler, så man hurtigere blev labert solbrun. I virkeligheden farver gulerødder og andre betacarotenholdige grøntsager og frugter bare hudens underfedt, så man får en gylden farve i huden, der minder om solbrændthed. Jeg kunne mægtig godt tænke mig at vide, hvor mange gulerødder en fyr som Donald Trump sætter til livs på daglig basis.

Server gerne din gulerodssuppe med Verdens Næstbedste brød.

Gulerodssuppe med kokosmælk og ingefær

Servinger

4

portioner
Forberedelse

10

minutter
Kogetid

35

minutter

Det skal du bruge:

  • 800 g gulerødder i grove tern

  • 3 løg skåret i både

  • 3 fed hakket hvidløg

  • ½ finthakket rød chili

  • 1-2 tsk stødt spidskommen

  • 1-2 tsk stødt korianderfrø

  • 8 dl hønse- eller grøntsagsfond

  • 1 spsk revet ingefær

  • 2 dl appelsinsaft

  • 2 dl kokosmælk

  • Salt og friskkværnet peber

  • Topping af koriander, rød peber, lidt hakkede mandler og evt en klat creme fraiche

Sådan gør du:

  • Gulerødder og løg brunes i olie i en stor gryde. De skal tage farve, men heller ikke mere. De sidste par minutter steger hvidløg og chili med. Når grøntsagerne er ved at være klar, skal de have et forsvarligt skud salt, peber, spidskommen og koriander.
  • Så hældes der fond på til grøntsagerne er dækket, og gulerødderne koges møre i omtrent 30 minutter. Tilsæt evt mere fond undervejs.
  • Når gulerødderne er møre, skal hele balladen blendes til den er helt glat i konsistensen.
  • Tilsæt appelsinsaft, revet ingefær og kokusmælk, og varm det godt igennem. Hvis din kone har købt et lightprodukt af kokusmælk, er det i denne del af processen at du vil opdage hvorfor den slags produkter INGEN plads har i et køkken. Suppen skiller på helt samme måde som en sovs gør hvis man tilsætter creme fraiche med et fedtindhold på under 36%.
  • Mens din kone kører ud og henter en ny dåse kokosmælk der IKKE er light, kan du lige nå at lave end ny omgang suppe, ja det passer næsten på minuttet, at hun er tilbage fra Brugsen lige når du skal til at tilsætte appelsinsaft, ingefær og FULDFED kokosmælk.
  • Til sidst er der bare tilbage at toppe suppen af med koriander, rød peber, lidt hakkede mandler og en klat creme fraiche, og så ellers glæde sig over, at Dorte ikke køber Kokosmælk light igen.

Hvis lysten ikke lige er til gulerodssuppe, så er der her et par andre favoritsupper supper. Kartoffel-porresuppe. Jordskokkesuppe. Gazpacho. Jomfruhummerbisque.

2 Comments

  1. Pingback: Kartoffel-porresuppe • Nem, lækker og cremet • Madklaveret

  2. Pingback: Jordskokkesuppe med stenbiderrogn • Madklaveret

Kommenter gerne på opskrifterne!