Gris i kål

Gris i kål og karry

Gris i kål
Gris i kål, en lille klat creme fraiche og efterårssol.

Gris i godt selskab af  kål og karry er på kort tid blevet en af favoritretterne her på matriklen. Den er nem at lave, og så er det slankemad, hvis man er på LCHF-kur.  

Vi var blevet helt vilde med opskriften på Kød i kål. Men efter at have indtaget betragtelige mængder af den, vågnede vi op en morgen, og konstanterede at alt den gode, hakkede okse var ædt.

Nå, men heldigvis havde vi lige slagtet, så der var en masse hakket svinekød i fryseren. Derfra var det egentlig bare at lave en variant der passer til gris. Jeg synes karry og svin klæder hinanden rigtig godt, så jeg har inviteret grisen med en tur til asien. Det blev til opskriften Gris i kål og karry. 

Der er tale om skuflemad, så det er bare at skovle op i en skål og frem med en gaffel. Det smager lækkert med en klat sød chili sauce eller creme fraiche på toppen.

Gris i kål og karry

Antal

8

serveringer
Forberedelse

45

minutter
Ovntid

1

time 

Det skal du bruge:

  • 1 kg hakket svinekød

  • 1 hvidkål

  • 4-5 gulerødder

  • 2 syrlige æbler

  • 2 spsk revet ingefær eller saften fra en citron

  • 3-4 dl fløde. Evt fifty-fifty fløde og kokusmælk

  • 150 g bacon i tern

  • 3 løg

  • 1-3 tsk chilipasta

  • 2 spsk karry

  • 2 spsk korrianderfrø eller 1 spsk knust

  • 2 spsk spidskommenfrø eller 1 spsk knust

  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du:

  • Skær kålen i fine strimler med kniv eller på mandolinjern. Hvis du har en foodprofessor så er den også anvendelig. Riv gulerødder og æbler på rivejernets grove side.
  • Find et stort fad frem og tænd op under en stor stegepande, kom olivenolie på og lad den varme godt igennem, skru ned på middelvarme. Kom en lille håndfuld krydderier på og steg 1/3 af dit kål, æbler og gulerod.
    Smag løbende til med salt, peber og ingefær eller citron.
    Når du har fået stegt en masse væde ud af kålen tilsætter du 1/3 af fløden og lader den koge ind i kålen. Tøm panden af i fadet, og gentag processen 2 gange mere med resten af grøntsagerne.
    Tænd ovnen på 160 grader og sæt fadet ind.
  • Skær bacon i tern og steg godt igennem. Tilsæt løg skåret i både, og steg dem let i baconfedtet. Op i fadet med hele molevitten når du synes de er klar.
  • Kødet brunes ad to omgange sammen med hakket hvidløg og chilipasta, som du tilsætter efter egne smagsløg. Når der er kommet en fin stegeskorpe på kødet, blandes det grundigt med grøntsagerne i fadet, og sættes nederst i ovnen.
  • Steg i en times tid, og vend gerne et par gange under vejs.

Kommenter gerne på opskrifterne!