Grillet ørred og krabbekløer

Her er en lynhurtig grillet, der både er let og lækker og samtidig præsenterer sig godt på tallerkenen.
Retten er disponeret til 4 personer.

Det skal du bruge

  • 2 store ørredfileter
  • 1 kg krabbekløer
  • 2 hjertesalat
  • 1 dusk dild
  • 3 citroner der ikke er sprøjtet
  • 2 fed hvidløg
  • 3 spsk flydende honning
  • Olivenolie
  • Salt og friskkværnet peber
  • 4 skiver godt brød, fx Verdens Næstbedste Brød
  • Aioli – opskrift her

Sådan gør du

  1. Forberedelserne tager ikke særlig lang tid, så du starter lige med at tænde grillen. Hvis du griller på kul, skal du sætte grillen op til at kunne køre både direkte og inddirekte varme.
  2. Find en lille skål frem, og riv skallen af to sprøjtede citroner ned i den. Du skal kun bruge det gule af skallen, den hvide del er bitter, og det er ikke noget du har lyst til. Pres saften ud af citronerne, pres hvidløget ned i, og tilsæt honningen. Giv det hele et par drøn med peberkværnen, tilsæt olivenolie og rør det sammen med en gaffel.
  3. Lav en hurtig hjemmerørt Aioli. Hvis giddelsesprocekten ikke er så høj, kan du slippe afsted med en god købemajo, men det tager altså ikke mere end 2 minutter at lave en selv.
  4. Tag krabbekløerne ud af køleskabet, og giv dem nogle slag med bagsiden af en kokkekniv. Det er ikke meningen du skal smadre skallen, bare slå den i stykker så citron, hvidløg og senere grillsmag, kan trænge ind til krabbekødet. Kom kløer og marinade i en 8-liters frostpose, og ryst det hele godt sammen, så marinaden fordeler sig godt rundt på alle krabbekløerne. Smid posen på køl.
  5. Læg dine ørredfileter med skindsiden nedad på et stykke staniol, der er smurt godt ind i olivenolie. Giv også gerne filleterne lidt olie på oversiden, salt og peber på, og læg nogle gavmilde håndfulde dild på. Fileterne grilles ved inddirekte varme i ca 15 minutter.
  6. Vend brød og hjertesalat i olivenolie, skær den sidste citron i både og tag krabbekløerne ud af køleskabet. Kløerne skal have omtrent 4 minutter på hver side ved direkte varme, og det samme skal brødet. Samtidig steger du hjertesalaten ved inddirekte varme.

Kommenter gerne på opskrifterne!