Gratinerede bagte æg á la Italien

Gratinerede bagte æg á la Italien er en super lækker måde at starte dagen på. Udfordringen ligger i at få sin kone jaget ud af sengen og lave det.

Jeg har en del høns i haven, så jeg er altid på udkig efter gode retter med mange æg. Gratinerede bagte æg á la Italien er en super enkel ret til morgenmad, brunch eller frokost. Det tager ikke mere end 5 minutter at lave.

Denne udgave af bagte æg er lidt italiensk i udtrykket, men det var primært fordi jeg lige havde en rest Marinara sauce. Men den kan selvfølgelig varieres efter hvad man lige har i køleskabet. Man kan snilt erstatte Marinara saucen med lidt fløde og lave en variant med skinke og spinat eller forårsløg, man kan lave en variant med ratatouille og kylling eller laks og asparges. Kig i køleskabet, og lad dig inspirere.

Opskriften er til to personer. Hvis du vil have en fast blomme lægger du 2 minutter på bagetiden.

Gratinerede bagte æg á la Italien

Servings

4

servings
Prep time

5

minutter
Cooking time

40

minutter

Det skal du bruge:

  • 10 spsk Marinara sauce (du kan bruge hakkede tomater)

  • 4 æg

  • En håndfuld cheddar eller Mozzarella

  • En håndfuld Parmesan eller piccorino

  • Salt og friskkværnet peber

  • Basilikum eller purløg til topping

  • Ristet brød eller knækbrød

Sådan gør du:

  • Start med at varme ovnen op til 235 grader – det er vigtigt at den er oppe i varme når æggene kommer ind.
  • I et par store ramekin kommes først Marinara sauce, derpå slås æggene ud over saucen. Øverst kommes osten og der sluttes af med et gavmildt skud peber.
  • Bag ægget i ovnen i 10 minutter og top af med krydderurter.
  • Spis dine gratinerede bagte æg med et stykke ristet brød eller lidt knækbrød.

Kommenter gerne på opskrifterne!