kartoffel-porresuppe

Gazpacho med melon, agurk og jomfruhummerhaler

Gazpacho
Gazpacho med melon, agurk og jomfruhummerhaler giver foråret vinger.

Gazpacho er alle tiders solskinssuppe! Frisk, grøn og læskende. Det er en suppe der skal nydes kold – og den kan med fordel forberedes i god tid.

Hvis du gerne lige vil servere en lækker forhapser inden kødet er grillet færdig, er denne opskrift alletiders. Og hvis dine medspisere allerede har hvidvin eller rosé i glassene, så ligger den lige til højrebenet.

Har du en god køkkenmaskine, vil jeg tro, at du kan lave suppen på et kvarter, men gør dig selv den tjeneste, at lave den nogen timer før den skal spises. Den vinder virkelig meget i smag, hvis den lige får tid til at sætte sig i køleskabet. Samtidig kan du passende sætte dig, og nyde et af de føromtalte glas hvidvin eller rosé.

Der bliver 4 pæne portioner af opskriften.

Gazpacho med melon, agurk og jomfruhummerhaler

Den kolde Gazpacho med melon, agurk og jomfruhummerhaler er et mundvandsfremmende syn.

Det skal du bruge:

  • 300 g galia- eller honning melon

  • 2 agurker

  • 4 forårsløg

  • 1 fed knust hvidløg

  • En håndfuld friske mynteblade

  • En håndfuld friske basilikumblade

  • 400 g jomfruhummerhaler eller rejer

  • 1-2 tsk citron eller limesaft

  • Salt og friskkværnet peber

  • 200 g groft rugbrød eller godt knækbrød

Sådan gør du:

  • Fjern kerneroseten i midten af agurkerne, og giv det til dine høns. Findel melonkødet i en blender sammen med 1½ agurk, hvidløg, 3 forårsløg og halvdelen af mynten og basilikummen.
  • Smag til med salt peber og citron. Sæt suppen i køleskabet nogle timer indtil servering – den skal helst have lidt tid til at sætte sig rent smagsmæssigt.
  • Lav en hurtig agurkesalsa. Skær resten af agurken i små tern og bland med hakket forårsløg, hakket mynte og basilikum.

  • Skær rugbrødet i tynde skiver og rist det sprødt.
  • Server din gazpacho iskold med agurkesalsa og hummerhaler på toppen.

Notater

  • Hvis du er så heldig at eje en røgpistol, så er det lækkert lige at give jomfruhummerhalerne eller rejerne en hurtig gang røgsmag inden servering.
  • Man kan give suppen lidt mere ”bid” ved at tilføje noget revet ingefær.
  • Man kan tykne konsistensen ved at tilføje en avokado.

Hvis du ikke er den store fan af ristet rugbrød, så er det og altid lækkert med et godt grydebrød.

2 Comments

  1. Pingback: Jordskokkesuppe med stenbiderrogn • Madklaveret

  2. Pingback: Kartoffel-porresuppe • Nem, lækker og cremet • Madklaveret

Kommenter gerne på opskrifterne!