Flødestuvede svampe

Flødestuvede svampe

Hvis der titter Karl Johanner op i skovbunden, så er man allerede godt på vej mod en omgang flødestuvede svampe.

Noget der gør det lidt nemmere at acceptere at sommeren er slut, er at svampesæsonen starter. Et stykke ristet franskbrød med flødestuvede svampe får én til at glemme alt om regn & rusk.

Jeg elsker at lave mad med svampe, og er samtidig så heldig, at jeg i sæsonen sjældent skal gå særlig langt fra matriklen for at finde nok til et måltid. Og ofte skal jeg ikke engang ned i skoven. Brun skælrørhat, der tidligere hed brun birkerørhat, vokser lige så gerne i skov som i haver. Det eneste ufravigelige krav til levested er sådan set at der også er birketræer.

Svampestuvning er lækkert som forret i tarteletter eller på et ristet brød, men jeg vil lige så gerne have det sammen med et grillet stykke kød. Og så er det nærmest et must i vildtretter. Svampesæsonen falder samtidig med simreretterne begynder at dufte i køkkenregionerne. Prøve at lave gammeldages oksesteg med svampe eller Bisonhjerte i vildtsovs.

 

Flødestuvede svampe

Servings

4

servings
Prep time

30

minutter
Cooking time

40

minutter

Det skal du bruge:

  • 500 g svampe

  • 4-5 tykke skiver bacon

  • 2 løg, hakket

  • 1 glas hvidvin

  • 2 dl fløde

  • 2 æbler

  • 2 stilke rosmarin

  • Bladene af 6-10 kviste frisk timian

  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du:

  • Steg bacon ved moderat varme til den begynder at tage farve og smide noget af fedtet.
  • I mens baconen steger hakkes løg og svampe klargøres og skæres i mundrette bidder. Hæld lidt baconfedt på panden, og svampe og løg tilsættes. Rosmarin hakkes fint og tilsættes også.
  • Når løg og svampe er stegt godt igennem tilsættes hvidvinen. Lad den få et godt opkog, så alkoholen fordamper, og hæld derpå fløden ved.
  • Lad det hele stå og brumme på komfuret til det hele begynder at tykne. I mellemtiden klargøres den friske timian og æblerne skæres i passende tern. Kom æblestykker og timian ved, men gem lidt til at pynte retten af med. Lad det hele simre yderligere 5 minutter.
  • Modtag folkets hyldest.

Kommenter gerne på opskrifterne!