fenalår

Et lækkert lårben

Inde i et af mine køleskabe hænger der et lår. Hver gang der er nogen der åbner køleskabslågen for at snuppe en øl, kommer låret farende ud i hovedet på vedkommende, for det hænger til tørre på en krog fæstnet på lågen.
For et år siden sad det bagerst på et Gotlandsfår, der slentrede og hyggede sig på en mark ved Amager på Fyn. Men så en skønne dag i starten af oktober rullede slagterens lastbil ind på gårdspladsen, og få timer senere var det slut med at gumle græs.

Marianne og Lars slagtede 16 lam og 4 får, og vi slæbte af med et helt af de små og et halvt af de store. Begge dyr blev skidt ad på køkkenbordet og lagt på frost, lige bortset fra fårekøllen som jeg havde planer med. Jeg masserede grundigt alt overskydende blod ud af årene og rensede det iøvrigt grundigt. Så blev det saltet 12-14 dage og til sidst hængt ind i mit køleskab. Og der har det hængt siden 14. oktober sidste år, med afstikkere til en bjælke på min overdækkede terrasse når vejret tillod det. Alle der kommer til min fødselsdag den 25. december får lejlighed til at smage mit “Fenalår”, for det ryger med sikkerhed på menuen.


Kommenter gerne på opskrifterne!