Brændende kærlighed til bacon, løg og blomkål

Brændende kærlighed LCHF
Brændende kærlighed LCHF er let, luftig og lækker.

Jeg elsker brændende kærlighed. Og selv om retten smager fantastisk i den klassiske mormor-variant, fik jeg alligevel lyst til at lave mit eget take på den. Det blev brændende kærlighed LCHF!

Min variant af brændende kærlighed LCHF ligger lige knap så tungt i maven som den traditionelle. Det gør den egnet til et forårsmåltid. Dels har jeg erstattet kartoffelmosen med en blomkålspuré, og undlader at overhælde den med baconfedt, dels fordi jeg bruger baconmarmelade i stedet for bacontern. Løgene er heller ikke stegt i baconfedt, men sprødstegt i rapsolie. Og så har jeg tilføjet et lækkert element af løgconfit. 

Hvis du allerede har baconmarmelade og løgconfit i køleskabet, så tager det ikke mange minutter at fremtrylle fire tallerkener kærlighed. Hvis køleskabshylden hvor du PLEJER at opbevare din baconmarmelade og din løgconfit står gabende tom, kan du snildt lave det på den traditionelle måde med pandestegte bacontern og ditto løg. 

Er du en af dem, der af og til smider nogle kilo med LCHFmetoden, så er opskriften værd at prøve. 

Brændende kærlighed til bacon, løg og blomkål

Servings

4

servings
Prep time

30

minutter
Cooking time

40

minutter

Det skal du bruge:

  • 1 stort blomkål

  • 2 dl fløde

  • 2 dl mælk

  • 25 g smør

  • 8 tsk baconmarmelade

  • 8 tsk løgconfit

  • 200 g røget spæk

  • 4 stykker tyndskåret bacon

  • 2 store løg i tynde skiver

  • Olie til friturestegning

  • Salt og hvid peber

Sådan gør du:

  • Blomkålen deles i buketter og koges mør under låg i mælk og fløde tilsat lidt salt.
  • Tag baconmarmelade og løgconfit ud af køleskabet, og lun glasene i ovnen ved 70-80°C.
  • Steg spæk op bacontern HELT sprøde, og gem dem for din lillebror. Han æder med statsgaranti halvdelen af spækstykkerne hvis han kommer forbi.
  • Sæt en gryde med fritureolie på et blus og varm det op til ca 170°C. Pil løgene og skær dem i så tynde skiver som muligt. Skil skiverne i ringe og frituresteg dem i gryden – lidt ad gangen – til de er gyldentbrune. Tag løgene op med en hulske og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Drys med lidt salt.
  • Hæld væden fra blomkålen, og blend den til en helt glat puré, smag til med smør, salt og hvid peber.
  • Anret på tallerkener med en gavmild klat blomkålspuré i bunden, nogle skefulde baconmarmelade og løgconfit oven på, drys med spækstykker og top af med de stegte løg og læg den sprøde bacon på. Mums, dét er sager!

Tips

  • Hvis du ikke lige har husket at lave noget baconmarmelade og løgconfit, så synes jeg du skal hakke nogle rødbeder i tern og servere til, så du får noget sur-sød smag ind i retten ad den vej. Det siger sig selv, at du jo også skal stege nogle bacontern som erstatning for den manglende baconmarmelade.

I slutningen af 50’erne stablede Svineslagteriernes Salgsforening den berømte kampagne ”Gris på gaflen” på benene. Og det var angiveligt i den forbindelse, navnet ”Brændende kærlighed” dukkede op.
Den farverige kogebogsforfatter Kirsten Hüttemeier, det var hende med skåneærmerne, forsøgte inden da lancere navnet ”Munter kartoffelmos”, men det var der nu ikke så mange der bed på.

One Comment

  1. Pingback: Brændende kærlighed • En opskrift man taber sit hjerte til • Madklaveret

Kommenter gerne på opskrifterne!