Flødestuvede gulerødder

Blomkålscreme

Her er en hurtig og lækker opskrift på blomkålscreme. Det er et tilbehør, der er helt suverent når du har lavet en ret, hvor der ikke er noget oplagt at fabrikere en ordentlig sovs af.

Blomkålscreme skal køres HELT blank i blenderen, det vil sige, at der ikke må være nogen form for klumper i. Hvis den ikke er helt glat efter du har blendet den, så lad den passere gennem en fintmasket si.

Når der er et godt tilbud på blomkål, så køber jeg gerne 3-4 stykker, og laver en stor omgang. Det er nemlig et tilbehør der er dejlig fryseegnet.

Blomkålscreme

Servings

4

servings
Prep time

5

minutter
Cooking time

15

minutter

Gem gerne nogle blomkålsbuketter til at pynte serveringen med.

Det skal du bruge:

  • 1 blomkål

  • 1 liter sødmælk

  • 125 g smør

  • Salt og hvid peber

Sådan gør du:

  • Blomkålen renses og deles i buketter. Den koges mør i mælken i ca 10 minutter. Når kålen er mør kasseres mælken, eller bruges til noget andet.
  • Blomkålen blendes sammen med smørret til en luftig cremet masse og smages til med salt, peber.

Du kan lave den til en hurtig fup-Hollandaise!
Det her er Verdens nemmeste fiskesovs, hvis man ikke lige magter at lave en rigtig Hollandaise på en tilfældig torsdag. Lad være med at lave den, hvis du har rigtig lyst til en Hollandaise, for så er det kun den ægte vare der duer. Men prøv den endelig, hvis du har lyst til at smage en anderledes, og ret frisk variant.

Det eneste du skal gøre, er at tilføje saften fra en citron 3 æggeblommer. Æggeblommerne kommes i i sidste øjeblik, for temperaturen må ikke være over 65 grader, for ellers begynder blommen at koagulere.

Den smager dejligt til en laksekotelet eller en stegt sild.

3 Comments

  1. Pingback: Letrøgede stegte sild med æbler og blomkålscreme • Madklaveret

  2. Pingback: Lammeculotte sous vide • Den sikre vej til saftigt og rosa lam • Madklaveret

  3. Pingback: Flødestuvede gulerødder med urter • Nem og lækker opskrift Madklaveret

Kommenter gerne på opskrifterne!