
Bagt Camembert er, i skarp konkurrence med hårdkogt æg, den nemmeste ret i verden at tilberede.
Det eneste man skal bruge, er en en ost og en ovn. Hvis du ud over en ovn og en Camembert også ligger inde med nogle friske figner og lidt valnøddekerner, så er du godt på vej til alle tiders lækre frokost- eller forret.
Min nabo Kurt er en heldig mand. Ikke kun fordi han har været ualmindelig heldig med sin nabo, men mere fordi han er så heldig at eje en meget stor figenbusk. Og min heldige nabo Kurt har OGSÅ en heldig nabo, og det er heldigvis mig. For figenbusken bugner af frugter, og Kurt og Annette har ikke en jordisk chance for at spise sig igennem fignerne – så jeg har fået lov at gå på figenrov.
Så da jeg forleden stod med fire friskplukkede, modne figner og der lå en Camembert i køkkenet, var sagen klar. Det måtte blive Bagt Camembert med figner og valnødder til frokost.
Opskriften rækker til to heldige personer.
Bagt Camembert med figner og valnødder
4
servings15
minutes15
minutesDet skal du bruge:
2 Camembert 125 g eller 1 Camembert 250 g
3 modne figner
En stor håndfuld valnøddekerner – ca 40 g
2 spsk balsamico
Lidt muskvado- eller rørsukker
Lidt olivenolie
Frisk timian
Salt og friskkværnet peber
2 spsk flydende honning – fx timianhonning
Ristet brød
Sådan gør du:
- Start med at varme ovnen op til 160 grader. Når den er oppe i varme, kommer du din Camembert ind. Hvis det er en af dem der ligger i en lille trææske, kommer du den med ind, det kan den sagtens tåle. Osten skal have 15-18 minutter, og det passer fint med at du lige kan lave de andre ting i mellemtiden.
- Skær valnødderne ud i nogle nydelige stykker, de skal ikke hakkes i smadder. Skær fignerne i skiver på 8-10 mm eller skær dem i både, hvis det passer dig bedre.
- Start en stegepande op på lav varme (3/9 på mit komfur 2/6 hvis det er et gammelt komfur). Vend fignerne i sukker og læg dem i den ene side af panden. I den anden side af panden lægger du valnødderne, og kommer balsamico ved.
- Steg fignerne til sukkeret karamelliserer, tag dem af panden og læg dem på et stykke bagepapir. Det passer nok nogenlunde med at osten er bagt færdig.
- Med en skarp kniv skærer du et rundt hul i toppen af osten. Allerede nu begynder du at ane, at det her bliver godt. Dekorer osten med 4-6 stykker figen, en passende mængde valnødder og et gavmildt skud timian. Anret de overskydende figenstykker og valnødder ved siden af osten, og server med ristet brød og honning.



Pingback: Bagte kastanjer med smør og salt • Så er der hygge • Madklaveret