Æblesirup

I haven har vi to æbletræer. Vi har nogle år sat os for at spise og gennem hele årets frugter, men selv da der var 3 æblekageelskende teenagere på matriklen, var det en udfordring. Lige indtil jeg for et par sæsoner siden kom på at juice og inddampe æbler til en ekstremt kraftig sirup. Jeg presser saft af en trillebørfuld æbler, det giver ca. 15 liter juice, de 5 liter kommer jeg på flaske og stiller på køl, de sidste 10 liter damper jeg ind til ca. 1,5 liter sirup. Æblerne indeholder en masse frugtsukker, så det bør ikke bulderkoge, for så ender du med et kæmpe æblebolche.

Sirupen er lækker på pandekager og æbleskiver, på is og kager eller på din græske yoghurt. Hvis du ikke laver den for sød, er den også glimrende til at give noget dybde i sovs eller gryderetter – og det er primært det jeg bruger den til.

Det skal du bruge

  • En trillebør fuld af æbler
  • 5 dl. sukker

Directions

  1. Æblerne juices.
  2. 10 liter kommes i en stor gryde – evt ad flere omgange. Overskydende juice kommes på flaske og stilles på køl.
  3. Juicen dampes ind til der er ca. 1,5 liter sirup. Tilsæt sukker løbende til den har den sødme du ønsker. Sirupen må ikke være for tyk i konsistensen, for den tykner når den afkøles. Skulle det ske, så kom lidt mere æblemost i.
  4. Kom din sirup på skollede flasker eller glas.

 

One Comment

  1. Pingback: Æblemost - som at bide i et saftspændt æble • Madklaveret

Kommenter gerne på opskrifterne!